GeNcLiĞin MeKaNı Genç Mekan GeNcLiĞin MeKaNı

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 0


 

AnasayfaKapı**GaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıOyunFilmlerMSNCanlı TvTakvimKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 7. sınıf test

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By_DeRmAn
Admin
Admin


Erkek
Mesaj Sayısı : 627
Yaş : 22
Nerden : sen nereyi istiyon?
İş/Hobiler : taekwondo,futbol,film izlemek ohoo hepsini sayamam
Lakap : By_DeRmAn
Ruh Halim :
Takımım :
Teşekkür Et : <div class="js-kit-rating" view="score" path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Uyarı! : <marquee>Dikkat! GeNçLiĞiN MeKaNı Bağımlılık Yapar!!</marquee>
Kayıt tarihi : 21/03/08

Karakter Kağıdı
Başarı:
100/100  (100/100)
Altın Altın: 100.000.000
Eksikleri:
0/100  (0/100)

MesajKonu: 7. sınıf test   Ptsi Mayıs 12, 2008 9:11 pm

7.SINIF SOSYAL BİLGİLER

1)Aşağıdakilerden hangisi coğrafi bölgeleri oluşturan doğal faktörlerden biri olamaz?
a) Coğrafi konum b)Yer şekilleri c)Nüfusun dağılışı d)İklim

2)Aşağıdakilerden hangisi Karadeniz Bölgesindeki akarsulardan biri değildir?
a)Kızılırmak b)Yeşilırmak c)Çoruh d)Bakırçay

3)Ege kıyılarının girintili –çıkıntılı olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
a)Dağların denize dik uzanması b) Akarsu ağının sık olması
c)Adaların fazla olması d)Ovaların çok yer kaplaması

4) 1-Yaz mevsiminin uzun sürmesi
2- Uzun ve geniş kıyıların bulunması

Akdeniz Bölgesi’nin yukarıda verilen özellikleri bölgenin hangi alanda gelişmesini sağlamıştır?
a)Balıkçılık b)Sebzecilik c) Meyvecilik d)Deniz turizmi

5)Aşağıdakilerden hangisi Akdeniz Bölgesinin özelliklerinden biri değildir?
a)Yüzey şekilleri engebelidir b)Tahıl üretiminde birinci bölgedir
c)Nüfusun yarıdan fazlası kentlerde yaşar d)Tarımda pamuk üretimi yapılır.

6) Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Tortum Gölü’nün oluşumunda aşağıdaki olaylardan hangisi etkili olmuştur?
a)Volkanizma b)Çökme c)Heyelan d) Dalga biriktirmesi

7)Akdeniz bölgesinin akarsuları olan Seyhan ve Ceyhan aşağıdaki ovalardan hangisini oluşturmuştur?
a)Çukurova b)Bafra c)Amik d)Silifke

”****** Barajı” aşağıdaki nehirlerden hangisi üzerinde kurulmuştur?
a)Asi b)Fırat c)Dicle d)Ceyhan

9)Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin jeopolitik durumu ile ilgili değildir?
a)Dünya üzerindeki yeri b)Sahip olduğu sınırlar
c)İklim ve bitki örtüsü d)Öteki ülkelerle olan uzaklığı

10)Aşağıdakilerden hangisi İstanbul’un fethinin sonuçlarından biri değildir?
a)Kale ve surların toplarla yıkılabileceği anlaşıldı
b)Önemli ticaret yollarının denetimi Osmanlı devletinin eline geçti?
c)Anadolu hisarının karşısına Rumeli hisarı yaptırıldı
d)Coğrafi keşiflerin başlamasında etkili oldu




CEVAP ANAHTARI: 1-C 2-D 3-A 4-D 5-B 6- C 7-A 8-B 9- C 10- C

7. SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI

1- Kapalı bir kapta gazın hacmi (V) basıncı (P) dir.Sıcaklık değişmeksizin gazın hacmini 4 katına çıkarırsak basınç ne olur?
a)4P b)P/4 c)P d)P/2

2- Aynı noktaya uygulanan doğrultuları ve yönleri aynı olan 6N ve 8N iki kuvvetin bileşke değeri kaç N’ dur?
a)2 b)6 c)8 d)14

3- Mıknatıs aşağıdakilerden hangisini çekmez?
a)Demir b)Kurşun c)Kobalt d)Nikel

4- Yakacaklarda yanan esas madde nedir?
a)Karbon dioksit b)Oksijen c)Karbon d)Kükürt dioksit

5- Vida adımı 4mm olan vidaya 12 tam dönüş yaptırıldığında yük,kaç cm yükselmiş olur?
A) 4 B) 4,2 C) 4,6 D) 4,8

6- Makaralarla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)Sabit makara yoldan kazanç sağlar
B)Hareketli makara işten kazanç sağlar
C)Sabit makara kuvvetten kazanç sağlar
D)Hareketli makara kuvvetten kazanç sağlar

7- Bir otobüs ilerideki durağa 12 m/s sabit hızla 10 s de gidiyor. Aynı durağa 5 m/s hızla gitseydi,kaç saniyede giderdi?
A) 12 B) 24 C) 48 D) 60

8- Aşağıdakilerden hangisi bir fiziksel olaydır?
A ) Odunun yanması B ) Mumun yanması C ) Buzun erimesi D ) Demirin paslanması

9- Nötr olan bir atom,dışardan elektron kazanırsa,elektrik yükü bakımından nasıl olur?
A ) Negatif elektrik yüklü
B ) Elektrik yükü değişmez
C ) Pozitif elektrik yüklü
D ) Sıfır değerlikli

10- Çekirdekte bulunan proton ve nötronların toplamı için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A ) Atom numarasını verir.
B ) Elektron sayısını verir.
C ) Kütle numarasını verir.
D ) Proton sayısını verir.

11- Aşağıdakilerden hangisi aynı cins atomlardan oluşur?
A ) Element B ) Çözelti C ) Bileşik D ) Karışım

12- Atomun yapısında yer alan yüksüz tanecik aşağıdakilerden hangisidir?
A) Elektron B) Proton C) Nötron D) Çekirdek

13- Atomun kütlesi hesaplanırken, kütlesi ihmal edilen parçacık hangisidir?
A) Elektron B) Proton C) Nötron D) Çekirdek




14- Bir çözeltide çözücü çok, çözünen az ise bu çözeltiye ne ad verilir?
A ) Seyreltik çözelti B ) Derişik çözelti C ) Doymuş çözelti D ) Çözelti

15- Aşağıdaki madde türlerinden hangisi, elektron alışverişi yapmaz ve başka elementlerle ortaklık kurmaz?
A ) Metaller B ) Soy gazlar C ) Ametaller D ) Yarı metaller


CEVAPLAR: 1-B 2-D 3-B 4-C 5-D 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C 11-A 12-C 13-A 14-A 15-B

MATEMATİK DERSİ 7. SINIF TEST SORULARI
1- )Ardışık 4 doğal sayının toplamı 58’dir.Bu sayılardan en büyüğü kaçtır?
A-) 13 B-) 14 C-) 16 D-) 18
2-)Bir otomobil,gideceği yolun sini 8 saate alıyor.Bu otomobil,aynı hızla yolun ini kaç
saatte alır?
A-) 3 B-) 4 C-) 5 D-) 6



3-) 3 katının (+2) fazlası (-10) olan tam sayı kaçtır?
A-) +2 B-) + 4 C-) –6 D-) –4

4-) Bir satıcı tanesi 1 200 000 liraya aldığı iki gömlekten birini 1 400 000 liraya,diğerini
1 600 000 liraya satıyor.Satıcının karı yüzde kaçtır?
A-) 25 B-) 30 C-) 40 D-) 50


5-) Bir top kumaşın sinin ü satılıyor.Geriye 45 m kumaş kaldığına göre,kumaşın
tamamı kaç metredir?
A-) 36 B-) 48 C-) 56 D-) 60
6-)(- ) + (+ ) – (- ) = ? işleminin sonucu kaçtır?
A-) - B-) C-) D-)


7-)Bir okuldaki erkek öğrencilerin sayısı,okulun tüm öğrencilerinin ünden 20 azdır.Bu
okulda 160 kız öğrenci olduğuna göre,okulun tüm öğrenci sayısını bulunuz?
A-) 350 B-) 400 C-) 320 D-) 480



2 -
8-) - = ? İşleminin sonucu kaçtır?
- 2 A-) - B-)



9-)Bir mal % 15 zararla satılıyor.Eğer 42 000 000 L. daha fazlaya satılsaydı,% 20 kar
edilecekti.Bu malın maloluş fiyatı kaç liradır?
A-) 120 000 000 B-) 160 000 000 C-) 180 000 000 D-) 270 000 000


10-) % 20’si ile kendisinin toplamı 720 olan sayı kaçtır?
A-) 600 B-) 580 C-) 56

ESENTEPE İLKÖĞRETİM OKULU
TÜRKÇE 7.SINIF SORULARIDIR

1)“Kara”kelimesi aşağıdakilerin hangisinde terim olarak kullanılmıştır?
A)Alnımıza sürülen bu karayı nasıl temizleriz? B)Karadır kaşların ferman yazdırır.
C)Kara bahtım,kem talihim,taşa bassam iz olur. C)Ancak üç ay sonra karaya çıkabildik.
2)“İnmek”sözcüğü aşağıdaki cümlelerde kaç değişik anlamda kullanılmıştır?
1.Yağmurdan duvar inmiş.
2.Çocuk,ağaçtan zorlukla indi.
3.Haberi duyunca yüreğine indi.
4.Şehre varınca otele indi.
A) 1 B)2 C)3 D)4
3)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt anlamlı sözcükler yoktur?
A)Her inişin bir çıkışı vardır.
B)Her çok,azdan olur.
C)Ağacın yemişini ye,kabuğunu soyma.
D)Akıllı köprüyü arayana dek,deli suyu geçer.
4)“Dün gece İzmir’de ısı sıfırın altında eksi üç derece dolaylarındaydı.”
Yukarıdaki cümleden hangi kelime çıkarılırsa cümlenin anlamı bozulmaz?
A)gece B)eksi C)derece D)ısı
5)“de” bağlacı verilen cümlelerin hangisinde “başkalarına yaptığım gibi”anlamını içermemektedir?
A)Sana bir de kitap alalım.
B)Bir kitap da sana alalım.
C)Sana da bir kitap alalım.
D)Bir tane de kitap sana alalım.
6)Aşağıdaki deyimlerden hangisi “sadece kendi bildiğini yapmak,başkalarını dinlememek”anlamını vermektedir?
A)Burnu havada olmak
B)Burnu Kaf Dağı’nda olmak
C)Burnundan kıl aldırmamak
D)Burnunun dikine gitmek
7)“Dışarı”sözcüğü hangi seçenekte yer yön zarfı olarak kullanılmıştır?
A)Babası eve almadığı için dışarıda kalmış.
B)Dışarı çıkmayın,öğretmen kızıyor çünkü.
C)Bu otobüsler dışarı hatlarda çalışacak.
D)Dışarısı kardan görünmüyor.
“Olayı öğrenince son derece kızdı.”
Cümlesinde altı çizili sözcük öbeğinin belirteç olarak görevi,aşağıdakilerden hangisidir?
A)durum zarfı B)yer zarfı C)soru zarfı D)nicelik zarfı
9)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?
A)Bu ay soğuk günler geçirdik.
B)Artık dünya teknolojide hızla ilerliyor.
C)Uzaydan dünyanın fotoğrafları çekiliyor.
D)Oturma odamızı güneş iyice ısıttı.
10)Aşağıdakilerin hangisinde ortak özne kullanılmamıştır?
A)Öğretmen soruları okudu ve yanıtladı.
B)Kitabı okudu,sonra müzik dinledi.
C)Orhan’ın yüreği yurt sevgisiyle doluydu.
D)Çocuk kapıdan içeri girdi;salona yöneldi.
CEVAP ANAHTARI: 1.C, 2.D, 3.C, 4.B, 5.A, 6.D, 7.B, 8.D, 9.C, 10.C

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://gencliginmekani.turkforumpro.com
 
7. sınıf test
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BEYİN LOBLARININ ÖĞRENMEDEKİ YERİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GeNcLiĞin MeKaNı Genç Mekan GeNcLiĞin MeKaNı :: Eğitim Bölümü :: Programlar-
Buraya geçin: